Bamboe Plaatmateriaal Onderhouden en Beschermen

Bamboe Plaatmateriaal Onderhouden en Beschermen

Natuurlijk kleurverschil in bamboe Lezen Bamboe Plaatmateriaal Onderhouden en Beschermen 2 minuten Volgende Groei en vorming van bamboepalen

Bamboe plaatmateriaal is uitermate geschikt om bijvoorbeeld een bureau, tafel of kast van te maken. Onbehandeld plaatmateriaal is, echter, erg gevoelig voor vlekken wanneer er iets op gemorst wordt. Daarom raden wij altijd aan om gebruik te maken van onze Bamboo Topcoat. Deze lak beschermt de bamboe plaat en laat de kleuren stralen. Daarbij geeft het een luxe uitstraling. In deze blog laten we de voordelen zien van de topcoat in een test. We morsten op een behandelde en onbehandelde plaat wat limonade. Zo kun je zien hoe het bamboe plaatmateriaal, behandeld en onbehandeld, reageert op vocht.Hierboven kun je goed zien hoe de lak de kleur van de plaat optimaliseert.

Het was opvallend dat de limonade op de onbehandelde plaat direct in de bamboe trekt. Bij de behandelde plaat bleef het op de oppervlakte liggen en kon je het gemakkelijk met een doekje of sponsje eraf vegen.Boven onbehandeld, onder behandeld

Bij het schoonmaken van de onbehandelde plaat veeg je vervolgens enkel de limonade meer uit over het plankje en dit leidde tot een gehele verandering in teint, daarbij waren er ook vlekken ontstaan. De plankjes hebben we vervolgens laten drogen om foto’s van he teindresultaat te maken.

Het bovenstaande laat goed zien hoe de lak functioneert als het gaat om bescherming. Hier is gebruikgemaakt van 3 lagen Bamboo Topcoat. De topcoat moet je tussen de lagen door circa 16 uur laten drogen. Voor de test is verder gebruikgemaakt van sample materiaal. Je kunt samples aanvragen van de verschillende platen die wij verkopen. Dit kan helpen als je twijfelt over welke plaat je wilt aanschaffen. Behalve van ons plaatmateriaal hebben wij ook samples van onze balken en vlonderplanken. Het aanvragen van een sample kan via info@bambooimport.com of via onze contactpagina.

We hebben op onze Instagram een video waar je kunt zien hoe de test is uitgevoerd.

"

In een groene toekomst investeren? Koop carbon removal credits en help de aarde te herstellen!